KaaPS Ladies - Wilpas 0-1

28.05.2018

Harvinaiseen helleputkeen joutuneet fasaanittariet kokivat taas kerran pienimuotoisen kadon ennen peliä flunssan kaataessa ladiesejä sairastuvan puolelle.

Perinteeksi muodostuneeseen yhden vaihtarin taktiikkaan luottaen lähdettiin kirmaamaan kovaksi tiedettyä sarjajohtajaa vastaan, jonka maalisuhde ennen peliä oli huikeat 19-0 ja jonka kärkihyökkääjä johtaa maalipörssiä 9 osumalla. Ehkä pienoista kunnioitusta vastustajaa kohtaan oli ensimmäisen minuutin aikana, kun juurikin mainittu maalikuningatar pujotteli vielä alkukankeudesta kärsineen KaaPS naisiston läpi ja vetäisi tarkan kudin alakulmaan ohi Katjan.

Tämä toimi herättäjänä paremmin kuin jääpala-haaste konsanaan ikinä. KaaPS:n pelaajat pörhistivät sulat ja alkoivat pelaamaan ihan tosissaan. Ero oli valtava. Syöttöpeli alkoi kulkemaan ja vastustajankin maalivahti pääsi poimimaan palloja. Parhaista tilanteista vastasivat Sirkku upealla kudilla, joka ei kaukaa kiertänyt maalitolppaa, Mari muutamalla tulisella vedolla sekä Elli ja Martsu, joille aukesi aivan huikea paikka tulla keskeltä läpi. Ilmeisesti kummallekin jäi epäselväksi, kumpi siitä vetää ja maalivahti sai korjattua vedon näppeihinsä.

Puolustuksen lukkona toimi tälläkin kertaa Elina vaihtelevien pakkikavereiden kanssa Riikan, Ainon ja Heidin vaihdellessa laitapakkeina. Esitys oli esimerkillinen ihan ensimmäisen minuutin pöllyytystä lukuun ottamatta. Yksi kauden parhaista peleistä, koska vastustajan yritykset saatiin aisoihin erittäin hyvin eikä vastustaja päässyt tekemään enempää maaleja. Katja piti maalin loppupelin ajan puhtaana hyvillä torjunnoilla ja pelottavilla ”MINÄÄÄ”-huudoilla, jotka muuten erehdyttävästi kuulostavat fasaanittaren rääkäisyltä. Toimii selvästi myös vastustajan pelotteena.

En tiedä mikä tässä kaudessa on, mutta toisen puoliajan ihan loppuminuuteilla oli Marin vuoro vääntää nilkka nurin. Onneksi jälkikäteen selvisi, että kyseessä oli vain venähdys, ei murtumia. Valitettavasti tämä tiesi jo ennestään uupuneelle KaaPS-joukkueelle tuttua tilannetta, ei vaihturia enää toisen puoliajan aikana. Uskomattoman hienosti kaikki jaksoivat pelata ja antaa kaikkensa. Loppujen lopuksi kamppailu oli varsin tasaväkistä ihan loppuun asti pelin kulkiessa päästä päähän. Että ihan oli mahdollisuudet vaikka ja mihin oli sarjajohtaja tai ei.

3 sulkaa joukkueelle hyvästä pelistä, sitkeydestä ja jaksamisesta uuvuttavissa olosuhteissa ilman vaihturia

2 sulkaa Elinalle ja Martsulle, jotka pelaavat uskomattomalla varmuudella ja nopeudella. Tinkimäton asenne pelissä kuin pelissä. Upeat pääpelaamiset.

1 sulka Katjalle hyvistä avauksista ja huudoista

Kunniasulka Wilppaan Hanna Orrenmaalle, joka on toipunut polvioperaatiosta hienosti ja vetää ihan omalla levelillä sarjan maalintekijöistä

17.08.2022Paiha 3 - KaaPS Ladies 0-2
01.08.2022Jyske - KaaPS Ladies 1-0
15.05.2022EFC - KaaPS Ladies 5-3